Results 1 to 7 of 7

Thread: Bad bog after full throttle on Viper

  1. #1
    Senior Member Improved Corey9965's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Richford, Wisconsin
    Posts
    345


    Default Bad bog after full throttle on Viper

    So I picked up an ‘03 Viper recently. It Had a bad bog after a full throttle pull. It pulled about 7800 rpms and I tried to burp it after the pull and there was no throttle response. Just “baaahhhh”. No brap. I have to completely stop and take off again for it to work. I went through the carbs completely and put it back together tonight and the same thing happened.
    Power Valves?
    Clutches?

  2. #2
    Senior Member Stock sxviper-s's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    170


    Default

    I would start by checking fuel filter, make sure it’s not plugged. From there look at spark plugs, wet or dry?
    If dry look into the fuel supply. If they are wet, most likely a spark or ignition problem. Check the gap, Check spark plug boots. And go from there.

    I would definitely pull out power valves inspect and clean as needed.

    I would do a visual check of the clutch’s. Look for anything out of the ordinary,

    Hope this helps.
    Last edited by sxviper-s; 04-16-2018 at 06:51 AM.

  3. #3


    Default

    way low topend rpm, (Should be 8600rpm) check powervalves,stuck or not connected to cables anymore.
    It's just a little 700!

  4. #4
    VIP Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    541


    Default

    Quote Originally Posted by Corey9965 View Post
    "Just “baaahhhh”. No brap. I have to completely stop and take off again for it to work."
    This sounds like TORS is activating. Make sure you have plenty of slack in the throttle cable at idle, and thus plenty of free play in the thumb lever before it begins to open the carbs. Search on here, plenty of good helpful reading on TORS.

  5. #5
    VIP Member A couple of bucks's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ogle County Illinois USA
    Posts
    5,342


    Default

    1. Free play at the throttle needs to be at least 2mm.
    2. Handlebar riser or not.
    Dannyboy

  6. #6


    Default

    Also when you look at the valves make sure they are not upside down. The big bevel goes down. That is exactly what my srx did when I first got it and they were upside down.
    My sleds:
    02 Viper
    M10 suspension

    99 SRX 700
    01 Electronics
    136" Mono Shock Suspension

  7. #7
    Senior Member Improved Corey9965's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Richford, Wisconsin
    Posts
    345


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Default

    It was the TORS kicking in on the throttle issue. Now I’m doing powervalves. Thanks for the help, gentleman.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •